Plan uw intake
Plusonline

De specialist op het gebied van Tranende Ogen

Uw tranende ogen laten behandelen?

Wat is het?
Tranende ogen is eigenlijk een gevolg van droge ogen. Droge ogen is een aandoening van de tranen en het oogoppervlak. Honderden miljoenen mensen wereldwijd hebben hier last van. Door een overproductie van tranen ontstaan juist heel natte ogen. De afwijking zorgt voor beschadigingen aan het oculaire oppervlak die klachten als oogirritaties en waziger zicht veroorzaken. Tranende ogen is meestal gerelateerd aan leeftijd, maar kan ook komen door oogoperaties.

Oorzaken
De hoofdoorzaken van tranende ogen zijn:

– een verlaagde viscositeit,

– andere afwijkingen in de meibomklier


Symptomen
De klachten kunnen bestaan uit tranende of droge ogen, jeuk, irritatie, een ‘zandkorrel’ gevoel, branderigheid, vermoeide, milde lichtschuwheid, leesklachten, rode ogen, zwaar gevoel in de oogleden, excessief knipperen of wisselend zicht.

Korte uitleg
De IPL (Intense Pulsed Light) behandeling is een effectieve behandeling van tranende ogen, ook wel keratoconjunctivitis sicca genoemd. Het is een afwijking aan de traanlaag. IPL is een pijnloze behandeling die door een optometrist of oogheelkundig specialist kan worden uitgevoerd. Het apparaat waarmee behandeld wordt, wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld huidsverjonging en rosacae.

Wat doet het?  
De IPL behandeling met lichtflitsen zorgt er voor dat verstopte meibomklieren in uw oogleden open gemaakt worden. Hierdoor wordt uw traanfilm geoptimaliseerd/vetter en verdampt uw traan minder snel; u krijgt minder last van droge ogen. IPL is de meest effectieve behandeling van tranende ogen.

Wat houdt het in?
Voor we met de behandeling beginnen, worden uw ogen met een beschermende plakker afgeplakt en wordt er onder uw ogen een gel aangebracht die er voor zorgt dat het licht de huid goed kan penetreren. Vervolgens worden er in totaal 30 tot 40 pulsen uitgevoerd per sessie (een puls bestaat uit drie lichtflitsen). Door het hoge aantal lichtflitsen per sessie is de kans dat het ultieme resultaat wordt bereikt het grootst.

Na de behandeling is er kans op lichte roodheid en/of zwelling van de behandelde zone. Het is zaak om in de 6 weken nadat u behandeld bent uw huid goed te beschermen tegen UV straling.

droge ogen

Welk resultaat mag u verwachten?
Het resultaat van de IPL behandelingen is heel goed te merken. Vermindering van irritaties aan de ogen is doorgaans tot 12 maanden merkbaar. In enkele gevallen blijft de behandeling tot wel 24 maanden merkbaar. Wij adviseren jaarlijks één sessie om het resultaat bij te houden. Uit onderzoek is gebleken dat hierdoor de verstoppingen in de meibomklieren het effectiefst blijven verholpen.

Kosten
De IPL behandeling wordt (nog) niet vergoedt door zorgverzekeraars. Dit komt omdat de behandeling nog erg nieuw is. De eerste volledige behandeling inclusief vooronderzoek kost 255 euro. Een vervolgbehandeling kost 180 euro. Wij adviseren het eerste jaar 3 tot 5 behandelingen. Daarna 1 tot 2 behandelingen per jaar.

Geschikt voor u?  
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een behandeling, vul dan de vragenlijst in.

Meer weten?
Vul onderstaand formulier in en onze specialist neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

De praktijk van de Tranende Ogen Specialist is gevestigd in de winkel van 4·D Optiek in Arnhem.

Bezoekadres:
4·D Optiek
Bentinckstraat 36
6811 EE Arnhem

026-4459168
arnhem@tranendeogenspecialist.nl
Plan uw route
Facebook Instagram

Lees hier of u in aanmerking komt voor onze behandelingen