Plan uw intake
Behandeling

Hoe werkt het?

De IPL-behandeling (Intense Pulsed Light) is een effectieve behandeling van tranende ogen, ook wel keratoconjunctivitis sicca genoemd. Het is een afwijking aan de traanlaag. IPL is een pijnloze behandeling die door een optometrist of oogheelkundig specialist kan worden uitgevoerd. Het apparaat waarmee behandeld wordt, wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld huidverjonging en rosacea. 

Lees meer over de intake

Er zijn ook andere behandelingen beschikbaar voor droge ogen.

Kom ik in aanmerking?

Benieuwd of u in aanmerking komt voor een IPL-behandeling? Vul dan de vragenlijst in. Of u in aanmerking komt voor de behandeling heeft namelijk met twee factoren te maken. De resultaten van uw intake en uw huidtype.

Vul de vragenlijst in

De kosten van een IPL-behandeling

Intake IPL-behandeling: €75,-

Tijdens de intake onderzoeken onze specialisten uw ogen en bepalen ze of de IPL-behandeling effect zal hebben (duur 30 minuten).

 

Vervolgbehandeling:  €180,-

IPL-behandeling (duur 20 minuten).

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op

Hoe vaak een IPL-behandeling?

1e jaar: drie tot vijf behandelingen
Daarna: één tot twee behandelingen per jaar

(in erge gevallen kan het nodig zijn de behandeling 1x in de twee maanden te herhalen)

Na een IPL-behandeling heeft u ongeveer 12 maanden profijt van minder irritaties aan de ogen. In sommige gevallen is het zelf meer dan twee jaar lang merkbaar.

Na het 1e jaar adviseren wij om elk opvolgend jaar terug te komen voor minimaal één behandeling om het behaalde resultaat bij te houden. Uit onderzoek blijkt dat dit de beste methode is om de verstoppingen in de meibomklieren zo effectief mogelijk te verhelpen.

Bekijk onze bedrijfsvideo