Plan uw intake
IPL behandeling

De IPL-behandeling

In Nederland wordt de IPL-behandeling (Intense Pulsed Light) al sinds 2013 succesvol uitgevoerd. Maar hoe werkt de behandeling nou precies? Allereerst verschilt de behandeling per apparaat. In Nederland worden er twee verschillende IPL-apparaten gebruikt voor de behandeling van tranende ogen: de Luminius M22 en de E-Eye van E-Swin. Bij de Tranende Ogen Specialist gebruiken wij de Luminus M22 via het dr. Toyos protocol.

De behandeling voor tranende ogen bestaat uit minimaal drie sessies. Deze sessies worden ongeveer om de vier weken uitgevoerd, om zo een zo optimaal mogelijk effect te bereiken. Tijdens de sessie worden er in totaal 30 tot 40 pulsen uitgevoerd. Een puls bestaat uit drie losse lichtflitsen. Dankzij het hoge aantal lichtflitsen per sessie is de kans het grootst dat het gewenste resultaat snel wordt behaald. Met de E-Eye krijgt u slechts 10 pulsen per behandeling, waardoor het effect significant korter merkbaar is.

Met IPL behandelen we de oorzaak, niet de symptomen

droge ogen

Het resultaat van IPL voor natte ogen

Dankzij de IPL-behandeling ervaart u een vermindering van irritaties aan de ogen. Deze vermindering is tot wel 12 maanden merkbaar. In het beste geval kan de vermindering zelfs tot wel 24 maanden merkbaar zijn. Om het resultaat bij te houden adviseren wij om jaarlijks één behandeling te ondergaan. Uit onderzoek is gebleken dat de verstoppingen in de meibomklieren hierdoor het effectiefst verholpen blijven .

Lees hier of u in aanmerking komt voor onze behandelingen