Plan uw intake
Expressie meibomklieren

Expressie van de Meibomklier

De meibomklieren zitten aan de bindvlieszijde van de ooglidrand. Deze klieren zorgen voor de olieachtige laag die uiteindelijk de vetlaag van een traan vormt. Dankzij deze vetlaag verdampt het waterige deel van de traan niet meer, waardoor het oog vochtig blijft. In totaal bevat het oog ongeveer 75 meibomklieren, 50 aan de bovenste rand, 25 aan de onderste rand. Een verstopping van deze klieren resulteert in een verminderde productie van de olielaag waardoor de traan eerder zal opdrogen.

De ontsteking van de meibomklieren

Voor een optimale werking van uw meibomklieren moeten verstoppingen en ontstekingen worden verholpen. Deze verstoppingen en onstekingen veroorzaken iets dat blepharitis heet, wat een ontsteking aan de ooglidrand is. Een ontsteking aan de meibomklieren veroorzaakt niet alleen een vermindering van de bevochtiging van uw ogen. Zo heeft het een schadelijk effect op de traanstabiliteit waardoor de concentratie werkzame stof zal dalen.

Tranende ogen behandeling

Om de ontsteking en verstopping van uw meibomklieren te verhelpen bieden wij een expressiebehandeling aan. Tijdens de behandeling brengen wij een expressor rondom het ooglid aan. Deze expressor is een soort pincet met aan het uitende twee kleine rolletjes. Vervolgens zullen wij druk uitoefenen op het het ooglid waardoor de verstopte meibom uit de klieren wordt gedrukt. Zodra de verstopping is verholpen zal de meibomklier weer optimaal werken. Hierdoor zal het oog weer normaal bevochtigd worden. Het resultaat hiervan is direct merkbaar!

Afspraak maken met de specialist

Heeft u last van tranende ogen, en wilt u hier zo snel mogelijk van af? Dan kunt u een afspraak maken voor een tranende ogen behandeling bij de Tranende Ogen Specialist!

Lees hier of u in aanmerking komt voor onze behandelingen